Кисели краставички по руски

ЕфросияЕфросия
Джедай
938
4k
10
13k
11/10/2010
"Разкрита е тайната на вкусните кисели краставички по руски! Подробности в рецептата!"
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо49 968
  • Преглеждания за месеца913
  • Преглеждания за седмицата414
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • краставици - корнишони, количество според буркана
  • хрян - листа
  • вишни - няколко листа
  • грозде - 1 шепа гроздови зърна + 1 шепа червено френско грозде
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе солен разтвор, като на 1 л вода се слага голяма препълнена супена лъжица сол.

Наредете краставичките в буркана, като редувате краставички, ред едро накълцани листа от хрян, ред краставички, ред листа от вишни. Между тях се слагат и гроздовите зърна. Най-отгоре добавете скилидките чесъни хубаво притиснете съдържанието в буркана. Залейте със соления разтвор.

Оставете краставичките на хладно 1 седмица. Така втасват и затова изпускат мехурчета въздух и променят цвета си. След седмица изцедете сока от буркана, кипнете го на котлона и още горещ го връщате в буркана. Затваряте и обръщате на обратно.

Двойна затварачка за буркани като от едно време
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Двойна затварачка за буркани като от едно време
12.50 лв.
Виж ››

Практична и лесна за употреба затварачка за буркани с удобна двойна дръжка, пръв помощник при приготвянето на зимнина.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
кольо
кольо
03.11.2013 19:03
кой каза че е по руски,нещо бъркате
2
0
Мария
Мария
08.10.2012 00:01
За тази рецепта Лариса е права само водата завира със солта и се заливат краставичките,на мен една Рускиня ми каза на втория ден изваждам водата от краставичките и отново я кипвам ,затварям бурканите и обръщам.Пробвах я невероятно става.
2
0
В.Левунлиева
В.Левунлиева
29.08.2012 12:04
Става въпрос за кисели краставички /по руски/, а не стерилизирани - има огромна разлика!
2
0