Печен артишок с лимонов дип

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
167
14884
20/07/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене50 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 454
  • Преглеждания за месеца56
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 200 градуса. Сипете лимоновия сок в купа със студена вода. Нарежете артишока и го накиснете за кратко във водата.

Отцедете и сложете в тава заедно с чесъна. Прибавете половината олио, разбъркайте и поръсете с морска сол. Запечете за 40 минути.

Междувременно направете дипа. Настържете кората от лимона и я сложете в тенджерка с малко вода. Кипнете и задушете с 5 минути. Отцедете кората и я охладете.

Сложете артишока в чиния за сервиране. Обелете скилидките чесън и ги отцедете. Пюрирайте ги и смесете с лимоновата кора. Отцедете сока от лимон и смесете с чесновата смес. Украсете с магданоз и сервирайте.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар