Начин на приготвяне
Първо обелете гроздето. За тази цел загрейте вода, поставете зърната в купа и ги залейте с горещата вода. Оставете ги да престоят 45 секунди и след това ги прицедете. По този начин много лесно се отделя люспята. Срежете зърната на половина и махнете семките.
Върнете ги в купата и ги оставете в хладилника да изстинат. Когато сте готови да започнете да готвите, първо загрейте чиниите, в които ще сервирате, и си пригответе фолиото.
Подсушете филетата и ги разделете на половина по дължина. Пригответе 8 парчета. Подправете със сол и черен пипер. Навийте всяко едно филе възможно най-стегнато. Сложете маслото в тигана и наредете рулцата. Напръскайте с естрагон, добавете вермут или сухо бяло вино.
Намалете котлона. Покрийте тигана и задушете филетата за 3-4 мин. Докато се задушават, пуснете скарата на най-високата степен. Поставете рулцата за 3-4 мин., докато не получат златисто-кафява коричка.
Сервирайте всяка порция в топлите чинии, декорирайте с парчетата грозде и залейте с останалия сос от тигана.