Сладоледено тирамису с бишкоти

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
571
10
1k
18/10/2010
"Не сме опитвали нещо по-изкусително "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции10-12 парчета
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо24 966
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата17
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • бишкоти - 2 пакета
  • сладолед - 1 кг карамел или ванилия
  • шоколад - 1 натурален
  • кафе - 1 чаша нес, горещо + мока кафе за поръсване
  • ром - 1 с.л.
  • сирене - 150 г Маскарпоне, може и извара
  • захар - 3 с.л. пудра
  • ликьор - 3 с.л. (Бейлис)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте нескафето с рома и половината от настъргания черен шоколад. Разтопете сладоледа. Бишкотите се потапят в кафяната смес и се подреждат на дъното и отстрани на тортената форма. Разтопения сладолед се изсипва внимателно и се заглажда.

Прави се втори пласт бишкоти. Тирамисуто се слага във фризер да замръзне за 2-3 часа. Преди поднасяне се разбива Маскарпоне-то с 3 с.л. захар и ликьора.

Тортата се реже на парче, полива се с маскарпонето и се поръсва с настърган шоколад и мока кафе.

Рейтинг

5 4
4 7
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар