Калмари по лимасолски

ЕфросияЕфросия
Джедай
468
571
10
1k
06/10/2010
"Хрупкави калмари, които трябва да бъдат консумирани под дебела сянка, в приятна компания и с чаша бира в ръка "
Готвене85 мин.
Общо85 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо25 453
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата9
  • Коментари2 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете калмарите в подсолена вода, почистете ги и ги нарежете на кръгчета. Накиснете ги в прясно мляко и ги оставете да престоят 24 часа в хладилника. След това ги варете още час до пълно омекване.

Сварените калмари се потапят в яйце, галета и пак яйце и се пържат в сгорещена мазнина.

Сервират се със салата по избор.

Рейтинг

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Вито
Вито
21.11.2013 18:34
Съгласен съм отчасти с предния коментар:
1. Калмарите ако ги вариш повече от 5-6 минути в кипяща вода стават жилави като каиш. Дори и котката след това няма да ги яде!
2. Не е вярно че всички мекотели колкото повече ги вариш, стават по жилави. Не мога да се съглася че рапаните или мидите например ще ги вариш 1 час и ще станат жилави.
3. Не се панират сурови !!! Подваряват се за 5-6 мин. ако са едри се нарязват на шайби панират се (с паста Патафри или нормална единична панировка) или се темпурират (много важно е темпурата да е с ледена вода)и се пържат до златисто.
4. Сурови се приготвят само бейби калмарите ЦЕЛИ, независимо дали ще бъдат пържени или приготвени на скара.
1
0
цеци
цеци
28.10.2011 02:47
Ха,ха, пълна измишльотина, мекотелите колкото повече ги вариш, толкова по-жилави стават. Калмарите просто се почистват от сламката, нарязват се и се панират по избор. Сурови и се пържат до златисто.
5
2