Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Бяла риба със сос от сметана и пармезан

Бяла риба със сос от сметана и пармезан

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Бяла риба със сос от сметана и пармезан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • бяла риба - 800 г филе
  • сметана - 200 мл течна
  • пармезан - 4 с.л. настърган
  • домати - 2 бр.
  • копър - 10 стръка
  • чесън - 2 скилидки
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът и копърът се режат на ситно. Доматите се попарват с вряла вода и се обелват. Нарязват се на ситни кубчета. Сметаната се смесва с чесъна и копъра.

Добавя се пармезанът и доматите. Поръсва се със сол. Рибата се слага в тава, поръсва се със сол и се залива със сметановата смес.

Пече се около 20 минути на 190 градуса. Сервира се веднага, щом се извади от фурната.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: