Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Джинджифилова торта с праскови и сметана

Джинджифилова торта с праскови и сметана

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Джинджифилова торта с праскови и сметана1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Няма как да не се влюбите във вкуса на тази домашна тортичка"

Необходими продукти

  • масло - 1/4 ч.ч.
  • мед - 1/4 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 80 мл
  • джинджифил - 1 с.л. настърган
  • карамфил - 1 с.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • портокалова кора - 1 ч.л.
  • портокалов сок - 1 с.л.
  • брашно - 280 г
  • сода бикарбонат - 1.5 ч.л.
  • Топинг
  • праскови - 4 бр.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сметана - 500 мл
  • захар - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете форма за печене. В дълбока купа разбийте заедно разтопеното масло с меда и яйцата.

В друга купа смесете заедно млякото, джинджифила, индийското орехче и карамфила, портокаловата кора и сол. Прибавете към яйцата и разбийте добре.

Пресейте брашното със содата и добавете към горната смес. Разбийте и сипете в тава.

Изпечете за 30-40 минути и оставете да се охлади. Обелете и нарежете прасковите. Сложете ги в купа и поръсете с лимоновия сок.

Разбийте с миксер сметаната и бавно добавете захарта. Нарежете тортата и я сервирайте със сметаната и резени праскови.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: