Руски снежни топки с ягодова заливка

Марина НордМарина Норд
Новак
1k
273
27
221
31/07/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо356
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се разбиват на сняг. Добавя се по малко половината захар при непрекъснато разбиване. Водата се кипва на бавен огън и в нея се пускат със супена лъжица белтъците.

След 3 минути се обръщат, похлупват се с капак и се оставят да се варят 5 минути. Вадят се с решетъчна лъжица върху сито и след като се отцедят, се слагат в купички. Нишестето се размива малко вода.

Ягодите се пасират, смесват се с нишестето и останалата захар се загряват на бавен огън до сгъстяване при непрекъснато бъркане. Заливката се оставя да изстине и с нея се поливат снежните топки.

Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
Практичен и удобен аксесоар за съхранение
Метална кутия за сладки, бисквити и мъфини - Pin-up
6.30 лв.
Виж ››

Сигурен начин да опазите мъфините свежи и далеч от любопитните погледи на лакомниците е тази практична метална кутия

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар