Солена палачинкова торта с рибен сос

24/06/2015
Марина Норд
отМарина НордНовак1219
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене35 мин.
  • Общо50 мин.
  • Порции8
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо975
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пъстървата се нарязва на ситно. Аншоата се нарязват на дребно. Рибата се смесва с половината сметана. Добавя се горчицата и всичко се пасира до еднородна смес. Добавя се сол и сосът се оставя в хладилника.

Приготвя се тесто за палачинки, като яйцата се разбиват със захарта и се смесват с останалата сметана. Добавя се брашното и всичко се разбърква много добре.

Добавя се водата и се получава не много гъсто тесто. Оставя се за 20 минути на топло. Пържат се палачинки в горещ тиган, намазан с мазнина. След като всички палачинки са готови, се оставят да изстинат.

Тогава се прави тортата. Всяка палачинка се маже с рибения сос и се похлупва със следваща. Накрая се намазва с рибния сос и се оставя в хладилника 1 час, преди да се сервира.[подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар