Начин на приготвяне
Първо пригответе доматения сос. Сложете всичките съставки за него в тенджерка и кипнете. Оставете да се задушава за 20 минути.
Загрейте фурната на 230 градуса. Задушете скалопините в млякото за 3-5 минути. Махнете ги от млякото и ги оставете настрана.
Разтопете маслото и го разбийте с брашното. Добавете млякото от мидите и кипнете соса, докато се редуцира. Добавете солта и пипера, горчицата и настъргания чедър. Оставете сместа да се охлади и добавете разбитите жълтъци.
Намазнете 4 формички за печене. Разпределете скалопините във формите. Разбийте жълтъците много добре и ги смесете със сместа с жълтъците. Сипете върху мидите и изпечете суфлетата за 10 минути. Загрейте отново доматения сос и сервирайте суфлетата с него.