Ezine.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържена риба с три вида сос

Пържена риба с три вида сос

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Пържена риба с три вида сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • риба - 4 филета, паламуд
  • брашно
  • яйца - 1 бр. разбито
  • зехтин 2 ч.л.
  • галета
  • олио - за пържене
  • сол
  • лимони - резени
  • Сос тартар
  • майонеза - 2 с.л.
  • сметана - 1 с.л.
  • магданоз - 2 ч.л.
  • корнишони - 2 ч.л. нарязани
  • каперси - 2 ч.л.
  • лук - 1 ч.л.
  • Къри сос
  • майонеза - 2 с.л.
  • сметана - 1 с.л.
  • къри - 1 ч.л.
  • манго - 1.5 ч.л. чътни
  • Доматен сос
  • майонеза - 2 с.л.
  • сметана - 1 с.л.
  • магданоз - 1 ч.л.
  • див лук - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете филетата риба на средно големи парчета и ги оваляйте в брашно, овкусено със сол и черен пипер.

Разбийте яйцето със зехтина.

Пригответе различните видове сос, като смесите съставките им. Сложете ги в малки купички за сервиране. Загрейте олио.

Топвайте оваляната риба в яйцето и я пържете до златист цвят. Сервирайте със сосовете и резени лимон пържената риба.

Вкусна пържена риба с три вида сос!

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: