Начин на приготвяне
Пилето се разрязва на четири части. Лукът се реже на едро. Чесънът се реже на ситно. В купа се смесват олиото, чесънът, мащерката, солта и всичко се разбърква. С тази смес се натърква пилето.
Парчетата се редят с кожата нагоре в тава и се пекат 15 минути на 220 градуса. Приготвя се сос, като вишните се измиват и всеки плод се набожда с игла на няколко места. Вишните се слагат в тенджерка.
Виното се смесва със 100 милилитра вода и със захарта. Кипва се и горещият сироп се излива върху вишните. Добавя се черният пипер и дафиновите листа и се кипва още веднъж. Дафиновите листа се махат.
Фурната се намалява до 200 градуса. Пилето се полива със соса от печенето, около месото се слагат маслините и лукът и пилето се пече още 30 минути. Сервира се с вишневия сос.