Ezine.bg»Рецепти»Паста»Паста арабиата с чеснови трохи

Паста арабиата с чеснови трохи

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Паста арабиата с чеснови трохи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 2 глави шалот
  • панчета - 8 резена
  • червен пипер - 2 ч.л. лют
  • домати - 500 г от консерва
  • паста - 500 г по избор
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
  • Чеснови трохи
  • хляб - 4 филийки без кората
  • масло - 125 г
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина, добавете лука и панчетата и ги запържете за 6-8 минути.

Добавете лютия пипер и доматите, сложете капака и задушете за 20 минути. Овкусете със сол и черен пипер.

Междувременно сварете пастата. За да направите чесновите трохи блендирайте хляба.

Разтопете маслото, добавете трохите и чесъна и запържете, докато станат хрупкави и златисти.

Отцедете пастата и смесете с доматения сос. Сервирайте с чесновите трохи и украсете с магданоз.

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: