Паста арабиата с чеснови трохи

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
167
14540
10/06/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене25 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо556
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 2 глави шалот
  • панчета - 8 резена
  • червен пипер - 2 ч.л. лют
  • домати - 500 г от консерва
  • паста - 500 г по избор
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз
  • Чеснови трохи
  • хляб - 4 филийки без кората
  • масло - 125 г
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина, добавете лука и панчетата и ги запържете за 6-8 минути.

Добавете лютия пипер и доматите, сложете капака и задушете за 20 минути. Овкусете със сол и черен пипер.

Междувременно сварете пастата. За да направите чесновите трохи блендирайте хляба.

Разтопете маслото, добавете трохите и чесъна и запържете, докато станат хрупкави и златисти.

Отцедете пастата и смесете с доматения сос. Сервирайте с чесновите трохи и украсете с магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар