Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Кремове»Шоколадов крем»Шоколадов крем с бърбън

Шоколадов крем с бърбън

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Шоколадов крем с бърбън2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
10
"Комбинацията от шоколад и бърбън опиянява още от визуализирането на крайния резултат, опитайте под формата на шоколадов крем това блаженство за сетивата"

Необходими продукти

  • шоколад - 250 г
  • захар - 160 г
  • еспресо - 250 мл сварено
  • бърбън - 120 мл
  • масло - 240 г
  • сметана - 500 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сметаната се разбива на крем. Шоколадът се начупва и се слага в тенджерка, добавя се захарта, еспресото, бърбънът и маслото.

Сместа се вари на бавен огън при непрекъснато бъркане, докато не се получи еднородна маса. Сваля се от котлона и се оставя да се охлади. Добавя се битата сметана.

Форма на мус се покрива с фолио за свежо съхранение така, че краищата да висят извън формата. Вътре се излива шоколадовия мус и се оставя за 8 часа в хладилника. Обръща се върху голяма чиния и се сервира.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: