Цитрусово пиле с булгур

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Цитрусово пиле с булгур1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • бульон - 900 мл пилешки
  • канела - 1/4 ч.л.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л.
  • булгур - 250 г
  • пилешки гърди - 4 бр.
  • лимонова кора - от 1/2 бр.
  • портокалова кора - от 1/2 бр.
  • кайсии - 125 г сушени
  • стафиди - 75 г
  • фурми - 75 г нарязани
  • портокалов сок - от 1 бр.
  • кориандър
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете бульона с подправките и булгура в тенджера на умерен огън. Отделно сварете пилешки гърди и ги добавете към бульона.

Добавете лимоновата и портокаловите кори, овкусете с малко сол и черен пипер. Кипнете сместа и варете, докато пилешкото и булгурът станат готови.

Добавете към ястието сушените плодове и портокаловия сок, разбъркайте добре и сервирайте в 4 чинии. Гарнирайте с кориандър и резени портокал.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: