Гъбена дроб сарма

ЕфросияЕфросия
Джедай
30
1
24/09/2010
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо6 319
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се нарязват на тънки лентички и се задушават в маслото до омекване. Прибавят се ситно нарязаният лук, след което и оризът. Когато оризът стане прозрачен, се овкусява с червения пипер, кубчето гъбен бульон и 1 ч.ч. вода.

Вари се на тих огън до готовност на ориза. Накрая се добавя и ситно нарязаният магданоз.

Продуктите за палачинковата смес се разбиват и от него се изпържват тънки палачинки. Във всяка палачинка се слага от плънката с гъби, навиват се на рулца и се подреждат в намазнена тава.

Пекат се в умерена фурна за 15 минути, след което се заливат с разбитите кисело мляко, яйца. Отново се вкарва във фурната и се пече 10 минути.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар