Ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Солени палачинки»Гъбена дроб сарма в палачинка

Гъбена дроб сарма в палачинка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Гъбена дроб сарма в палачинка1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3-4
"Предлагаме Ви това страхотно кулинарно изкушение Гъбена дроб сарма в палачинка! Обещаваме Ви, че ще се влюбите!"

Необходими продукти

  • гъби - 7 бр.
  • зелен лук - 1 връзка
  • олио - 4 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • ориз - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 300 гр.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се нарязват на ситно и се сваряват в подсолена вода, след което се отцеждат.

Лукът се нарязва ситно и се задушава до златисто оцветяване в мазнината. Прибавят се червеният пипер, гъбите и оризът. Залива се с една чаена чаша отвара от гъбите и се оставят на тих огън, докато се изпари водата. След това сместа се отстранява от огъня и се разбърква с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Приготвят се палачинки и във всяка от тях се слага от сместа с гъбите. Увиват се като сарми и се нареждат в намазана с масло тавичка.

Пекат се до полуготовност. Заливат се с разбитите в киселото мляко яйца и отново се запичат.

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: