Меден сладкиш

EfrosiaEfrosia
Джедай
938
4k
10
13k
19/09/2010
"Подсладете живота си с парче меден сладкиш!"
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции8-10 парчета
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо16 687
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слага се водата да заври и след това се прибавят медът и захарта. Съдът се сваля от огъня и течността се оставя да поизстине.

Прибавят се скълцаните орехови ядки, брашното, содата, канелата и карамфилът.

Сместа се разбърква добре, изсипва се в във форма, намазана с масло, и се пече.

Тортата се нарязва, след като изстине, и се поднася поръсена с пудрата захар.

Силиконова шпатула за кексове, сладкиши - 25 см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Силиконова шпатула за кексове, сладкиши - 25 см.
9.00 лв.
Виж ››

За майсторите сладкари - силиконова шпатула, с която нанасянето на крем или глазура ще е лесно като детска игра

Рейтинг

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Stef Vichkova
Stef Vichkova
24.07.2019 14:17
Лично на мен стана тъмен сладкиша и не така пухкав като на вашата снимка. Спазени са всички продукти и грамажи, но трудно се реже и наистина е като сладък хляб. По мое желание добавих с шпиц и мед вътре.
0
0
Stef Vichkova
Stef Vichkova
24.07.2019 12:53
На колко градуса се пече и за колко време?
0
0
Цвети
Цвети
04.09.2013 19:08
супер лесно, само дето стана като сладък хляб и моите не го харесаха :(
0
0