Меден сладкиш

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Меден сладкиш
Снимка: Stef Vichkova
2 / 3
19/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8-10 парчета
"Подсладете живота си с парче меден сладкиш!"

Необходими Продукти

  • орехи - 200 г
  • захар - 200 г
  • мед - 100 г
  • вода - 300 мл
  • брашно - 400 г
  • сода - 1 ч.л. бикарбонат
  • канела - 1 ч.л.
  • карамфил - 1 - 2 броя
  • захар - 1/2 ч.ч. пудра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слага се водата да заври и след това се прибавят медът и захарта. Съдът се сваля от огъня и течността се оставя да поизстине.

Прибавят се скълцаните орехови ядки, брашното, содата, канелата и карамфилът.

Сместа се разбърква добре, изсипва се в във форма, намазана с масло, и се пече.

Тортата се нарязва, след като изстине, и се поднася поръсена с пудрата захар.

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Stef Vichkova
Stef Vichkova
Лично на мен стана тъмен сладкиша и не така пухкав като на вашата снимка. Спазени са всички продукти и грамажи, но трудно се реже и наистина е като сладък хляб. По мое желание добавих с шпиц и мед вътре.
24.07.2019 14:17
Stef Vichkova
Stef Vichkova
На колко градуса се пече и за колко време?
24.07.2019 12:53
Цвети
Цвети
супер лесно, само дето стана като сладък хляб и моите не го харесаха :(
04.09.2013 19:08
margi
margi
Браво, изглежда вкусно и лесно.
15.11.2010 00:46