Леща с бекон и картофи

ЕфросияЕфросия
Novice
849
1
19/10/2010
"Опитахме леща с картофи и ни хареса, но когато добавихме и бекон - направо се влюбихме в нея "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо5 593
  • Преглеждания за месеца17
  • Преглеждания за седмицата8
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г бекон
  • мазнина - 50 мл растителна
  • хляб - 4 филии
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • леща - 200 г
  • картофи - 1 бр.
  • лук - 2 глави
  • чубрица
  • сол
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се нарязва на малки парченца и се запържва с загрята мазнина. След това в същата мазнина се запържват хлябът, нарязан на малки кубчета, заедно с чесъна.

Лещата се сварява с нарязаният на малки кубченца картоф, отцежда се и се посолява. Разбърква се със ситно нарязаният лук, подправя се на вкус с оцет и чубрица и се изсипва в широка чиния.

Отгоре се изсипва малко от пържения бекон и хлебни кубчета.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Елф
Елф
12.06.2011 13:56
Защо не пише моркова, а го има на снимката ?
0
0