Омлет със зеленчуци и шунка

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
446
375
30/04/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо959
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете добре зеленчуците, измийте и ги нарежете на кубчета. Сварете ги за 5 минути в подсолена вода, но без гъбите. Отцедете, подсушете и ги запържете за няколко минути в малко масло, поръсете с пипер.

Задушете лука в масло, добавете гъбите и задушавайте 5 минути на слаб огън. Намажете с масло тава, разстелете зеленчуците, а отгоре - гъбите. Разбийте яйцата с малко сол и пипер, прибавете млякото и залейте зеленчуците.

Печете в загрята на 200 градуса фурна за 20-тина минути. Запържете филийките шунка в малко масло, залейте с виното и когато течността започне да се изпарява, махнете от огъня. Сервирайте омлета с шунката отгоре.

Иноксова коктиера 5 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Иноксова коктиера 5 см
2.50 лв.
1.92 лв.
Виж ››

На таблата със сутрешната закуска липсва само изисканата коктиера за яйца. Поднесете варено яйце като брилянтен завършек по този чаровен начин. Вземете си една или комплект иноксови коктиери.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар