Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Яйца по шотландски с наденица

Яйца по шотландски с наденица

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Яйца по шотландски с наденица2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
8

Необходими продукти

  • зелен лук - 1 с.л. нарязан
  • яйца - 1 бр. разбито
  • пъдпъдъчи яйца - 8 бр.
  • наденица - 250 г сурова свинска
  • черен пипер
  • хляб - 1.5 ч.ч. трохи от сух хляб
  • олио - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете наденицата от обвивката и я смесете с лука, сол и пипер. Разделете на 8 равни части и ги сплескайте на тънки питки, поръсете ги с брашно. Обелете твърдо сварените пъдпъдъчи яйца и добре ги обвийте с питките от наденицата.

В дълбок тиган сгорещете мазнината и последователно топнете яйцата в разбитото сурово яйце и хлебните трохи, след което ги изпържете.

Извадете с решетеста лъжица и ги оставете да се отцедят върху хартиена салфетка. Сервирайте ги студени с гарнитура по избор.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: