Ezine.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Омлет»Омлет с лук и бекон

Омлет с лук и бекон

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Омлет с лук и бекон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2-3
"Стига да има кой да го приготвя, всяка сутрин ще закусваме с този омлет с бекон"

Необходими продукти

  • яйца - 10 броя
  • лук - 2 - 3 глави кромид
  • бекон - 200 г + 3 дълги резена за гарниране
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • картофи - задушени, за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се нарязва на кубчета и се слага на огъня да се пържи. Прибавя се нарязаният на тънки ивички лук и се задушава до омекване.

Посоляват се и се заливат с разбитите яйца. Пържат се, без да се разбъркват. Накрая се поръсват със счукан черен пипер и омлетът леко се обръща по желание.

Поднася се с гарнитура от запържен бекон и задушени картофи.

Рейтинг

4.5
54
41
31
20
10
Дай твоята оценка: