Яхния със свински крака

ЕфросияЕфросия
Novice
849
1
22/09/2010
"Не знаете на каква вкусотия сте попаднали, докато не опитате тази невероятна яхния от свински крака "
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо8 271
  • Преглеждания за месеца63
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските крака се разцепват по дължина и се задушават в 2 лъжици мас. Изваждат се и в същата мазнина се задушават лукът, нарязан на ситно, след което се поръсва с брашното и леко се запържва.

Прибавят се червеният пипер, доматеното пюре, разтворено в малко вода, и виното. Слагат се краката и се долива вода, докато ги покрие.

Ястието се посолява и се оставя да ври на умерен огън. Лукчетата се задушават в останалата мас, заедно с нарязаните на колелца моркови, след което се прибавят към краката.

Добавя се дафиновият лист, черният пипер и чесънът на цели скилидки. Задушава се на тих огън около два часа. По желание ястието може да се запече на фурна.

Рейтинг

5 5
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар