Агнешки бъбреци с доматен сос

ЕфросияЕфросияДжедай301
20/09/2010
"Такива дреболийки сме приготвили,че и чинията ще отопите, и пръстите ще оближете "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4-5
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 594
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Попарете бъбреците и ги изплакнете със студена вода. Нарежете ги на ивици, поръсете с черен пипер и ги оставете да престоят 1 час.

Ситно нарязаният лук се задушава в маслото. Сипват се бъбреците, оваляни в брашно, и се задушават под капак.

Като се позапържат, се прибавя виното, доматеното пюре, разтворено в чаша вода, и се посолява.

Доварява се на тих огън. Ястието се сервира, поръсено с магданоз и гарнитура от зеленчуци.

Рейтинг

5 4
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар