Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Терин»Терин от пилешки дробчета с коняк

Терин от пилешки дробчета с коняк

MarianeMariane
Джедай
202169
Терин от пилешки дробчета с коняк2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
6-8

Необходими продукти

  • пилешки дробчета - 500 грама
  • коняк - 400 мл
  • свинско месо - 1200 гърди
  • чесън - 1 скилидка
  • сол - 1 супена лъжица
  • брашно - 2 супени лъжици
  • яйца - 1 бр.
  • черен пипер
  • дафинов лист
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме месото и дробчетата от ципи и жилки, нарязваме ги на ситно и ги мариноваме в коняк поне за 4 часа. Отцеждаме ги и ги смиламе с помощта на блендер.

Добавяме останалите продукти, както и яйцето, объркваме добре и овкусяваме със сол и черен пипер, както и с мащерка и дафинов лист. Разпределяме сместа в огнеупорни съдове за печене с капак или в цяла продълговата форма.

Печем терина в предварително загрята на 110 градуса фурна на водна баня за около 2 часа. Изваждаме, оставяме да се охладят и прибираме в хладилник за 24 часа. Поднасяме ястието с препечени филийки.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: