Начин на приготвяне
Лукът, гъбите и пилешките дробчета се нарязват на много ситни парченца и се запържват в сгорещено масло. Поръсват се със сол и черен пипер и добре се разбъркват.
Когато зеленчуците омекнат, се добавя бялото вино и се оставя да кипне. Слага се доматеното пюре и 1-2 с.л. наситнен магданоз. Продуктите се отстраняват от котлона и се държат на топло.
Яйцата се разбиват много добре. От тях се изпържват 3-4 вкусни омлета. Когато омлетът се запържи отдолу, в центъра му се слага по 1-2 с.л. от дробчетата, прегъва се на две и се вади в затоплена чиния.
Остатъка от плънката се разпределя отгоре. Омлетът с пилешки дробчета се поднася топъл.