Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пиле Пири Пири по африкански

Пиле Пири Пири по африкански

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Пиле Пири Пири по африкански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пиле - 1 бр.
  • доматен сос - 100 мл лют
  • чесън - 8 скилидки
  • морска сол - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л.
  • маслини - 15 бр.
  • лимони - 3 бр.
  • олио - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се измива и се нарязва на 8 парчета, които се слагат на дъното на тава, в която е излято олиото, и се поръсват с лютия сос. Оставят се на студено за 3 часа. Скилидките чесън се обелват и се слагат в 400 милилитра вряща вода.

Варят се 3 минути и се слагат върху пилето, поръсват се със солта и черния пипер. Пилешкото се запича за един час във фурната на 200 градуса, като парчетата се обръщат няколко пъти. В края на печенето се добавят маслините и един от лимоните, който се обелва предварително.

Готовото пиле се изважда от фурната, добавят се нарязаните на резени останали лимони и ястието се завива с алуминиево фолио. Оставя се да престои 15 минути преди сервиране.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: