Лимонова киноа с кедрови ядки

Росица СтояноваРосица Стоянова
Дарт Вейдър
1k
309
288
11/12/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо490
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кедрови ядки - ¼ ч.ч.
  • киноа - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • лимонов сок - ¼ ч.ч. пресен
  • морска сол - на вкус
  • целина - 1 стръка
  • червен лук - ¼ глава
  • кайенски пипер
  • кимон - ½ ч.л.
  • магданоз - 1 връзка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запечете кедровите ядки в сух тиган за около 5 минути и ги оставете да се охладят.

В тенджерка сипете киноата, залейте с водата и сол и сварете за 10-тина минути.

Прехвърлете киноата в чиния за сериране и смесете с кедровите ядки, лимоновия сок, нарязаните целина и лука, кайенския пипер, кимона и магданоза.

Ако е необходимо овкусете със сол и черен пипер и сервирайте.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар