Пиле с царевично брашно

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
446
375
01/05/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 897
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на парчета и го сварете в малко подсолена вода с част от маслото. След като се свари, го извадете. Корените за супа, доматите и лукът се нарязват на ситно и се сипват в бульона. Варете, докато водата изври и зеленчуците останат само на мазнина.

В 400 мл вряща подсолена вода сложете ситно нарязаните картофи. Щом се сварят, прибавете постепенно царевичното брашно, като бъркате непрекъснато до получаване на гъста кашообразна маса. Махнете от огъня и залейте с останалото разтопено масло.

При сервирането от царевичното тесто се оформят малки питки, върху всяка се поставя пилешко месо, покрива се със задушените зеленчуци и се поръсва с магданоз.

Емайлирана овална тава с дръжки и капак-23%
Приготвяй си тази рецепта с:
Емайлирана овална тава с дръжки и капак
30.00 лв.
23.10 лв.
Виж ››

Приготвяйте любимите си ястия лесно, удобно и здравословно с нашата емайлирана овална тава. Изработена от висококачествени материали, тя ще бъде новото бижу във вашата кухня. Има удобни дръжки и капак. Овалната тава е мечтата на всяка фурна.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар