Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко задушено»Телешко месо с бекон по украински

Телешко месо с бекон по украински

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Телешко месо с бекон по украински2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
5

Необходими продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • бекон - 300 г
  • брашно - ½ ч.ч
  • лук - 5 глави
  • печурки - 250 г
  • сметана - 200 г
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • лимони - ½ бр
  • олио - 3 с.л
  • магданоз - 4 стръка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на парченца и се запържва в мазнината. Добавят се нарязаните гъби и бекон и настърганите на едро ренде лук и моркови.

Поръсва се със сол, черен пипер и счукан чесън и се добавя брашното, размито в една чаша вода.

Ястието се оставя да къкри на слаб огън до готовност, като при нужда се долива гореща вода.

Преди сваляне от котлона се добавя сметаната и се разбърква добре. Готовото ястие се поръсва с накълцан магданоз и настъргана лимонова кора.

Рейтинг

3.7
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка: