Постни кюфтенца от просо

MarianaMariana
Джедай
7
720
31/03/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо13 402
  • Преглеждания за месеца27
  • Преглеждания за седмицата40
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете просото в тенджера и го залейте с 2 ½ ч.ч. студена вода. Загрейте до кипване, намалете котлона и варете около 15 минути до омекване на просото. Ако е останала още някаква вода, я отцедете.

Добавете към свареното просо и зеленчуците, нарязани на ситно, както и подправките и объркайте добре. С намазнени ръце оформете кюфтенца и и оваляйте в брашно или галета.

Загрейте олиото и изпържете кюфтетата до готовност. Ако не искате да ги пържите, може да ги изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна. Поднесете със зелена салата и резени лимон.

Още рецепти с просо: Агнешко с просо, Картофени кюфтенца с елда и просо, Пълнени чушки със сирене Фета и просо, Пълнени картофи с просо, Тиганички с просо.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар