Ориз с кайма в сос от копър

MarianeMariane
Джедай
202169
Ориз с кайма в сос от копър2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • за ориза
  • кайма - 200 г
  • зехтин - 5 с.л.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • ориз - 1 ч.ч
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • сминдух - 1/2 ч.л.
  • къри - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • вода - 2 и 1/2 ч.ч.
  • за соса от копър
  • масло - 2 с.л.
  • копър - 1/2 ч.ч ситно нарязан
  • брашно - 2 с.л.
  • кисело мляко - 1/2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и запържете каймата. Добавете ситно нарязаните зеленчуци и подправките и гответе до омекването им. Сложете ориза, залейте с водата и задушавайте на тих огън до готовност.

Разтопете маслото и добавете към него ситно нарязания копър и брашното. Пържете до златисто и внимателно добавете водата, като бъркате непрекъснато.

Оставете сместа да кипне, отстранете от котлона и добавете киселото мляко и солта. Върнете обратно на котлона и варете 4-5 минути.

Поднесете ориза полят със свежи сос от копър.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: