Ezine.bg»Рецепти»Салати»Топла салата от картофи и карфиол

Топла салата от картофи и карфиол

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Топла салата от картофи и карфиол2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Топла и богата салата, която сервираме на гостите си както с червено, така и с добре изстудено бяло вино!"

Необходими продукти

  • картофи - 1 бр. млади
  • чери домати - 100 г
  • моркови - 5 бр.
  • карфиол - 1 ч.ч. розички
  • лимони - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • магданоз - 1 връзка
  • чесън - 1 глава
  • зехтин - 10 с.л.
  • кафява захар - 2 ч.л.
  • морска сол - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1/3 ч.л. млян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се попарва с вряла вода и се нарязва на едро. Картофите и морковите се сваряват на пара, но без да се допуска да се разкашкат.

Лукът и чесънът, който не се бели, се слагат в тава, напръскват се със зехтин и се пекат 10 минути на 200 градуса. Добавя се бланшираният предварително карфиол, който може да замените с цикорията, чери доматите, морковите и картофите, които се напръскват със зехтин и се пекат 10 минути.

Тавата се покрива с фолио. Чесънът се вади от тавата и се притиска, за да се изцеди. Лимонът се изстисква. Лимоновият сок се смесва със захарта, солта и чесъна, добавя се черният пипер и червеният пипер. Добавя се останалият зехтин и сместа се разбърква. Зеленчуците се слагат в голяма купа, поливат се с дресинга и се поръсват с нарязан магданоз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: