Пъстро ризото

Fat BertaFat Berta
Джедай
329
317
50
815
18/03/2015
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 566
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте в широка и дълбока тенджера мазнина и запържете нарязаната на парченца наденица заедно с целите скилидки чесън. След като се запържи, извадете ги от съда и на тяхно място добавете нарязаните ситно лук, моркови, чушки.

След няколко минути добавете и нарязаната на дребни кубчета тиквичка заедно с граха и боба. По желание може да добавите и малко царевица. Върнете в съда наденицата Объркайте добре.

След това прибавете измития ориз. За кратко разбъркайте с него и започнете да доливате от бульона по 1-2 чаши на няколко пъти, докато оризът не се свари. Добавете по време на варенето сол и пипер.

Поднесете готовото ризото веднага, като поръсите с малко сушен магданоз.

Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Голям уок тиган с дървени дръжки 32см.
48.99 лв.
Виж ››

Ако във вашия дом азиатската кухня е на почит, непременно се нуждаете от уок тиган. Удобен, качествен, с незалепващо покритие, уок тиганът се справя страхотно с приготвянето на месо и зеленчуци.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар