Ягодови кнедли от грис

MarianaMariana
Джедай
198
97
101
12/03/2015
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо725
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцето, добавете изварата, маслото, пудрата захар и прясното мляко. Добавете брашното, пресято с нишесте, накрая сложете гриса и объркайте добре. Ще получите меко тесто, което трябва да приберете поне за 1 час в хладилник.

С навлажнени ръце се оформят топки, във всяко от които се скрива по една ягода. Оформените кнедли се потапят за 2-3 минути във вряла вода за 2-3 минути, след което котлонът се намалява до умерен и кнедлите се оставят да киснат в нея още 15-20 минути.

Готовите кнедли се отцеждат върху домакинска хартия. Поднасят се леко охладени и обилно полети със затоплен ягодов сироп. По желание може да поръсите и с малко пудра захар.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар