Леща с праз

ЕфросияЕфросияНовак301
09/09/2010
"Обожаваме селската кухня, защото е вкусна и лесна за приготвяне "
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 270
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете почистената леща да ври с 600 мл хладка вода, докато омекне. Прецедете лещата, но не изхвърляйте водата.

Загрейте олио в друг съд и сложете ситно нарязания праз, както и магданоз да се запържат.

Овкусете с подправките и добавете брашното, след което и сварената леща. Покрийте с капак и раздрусайте. Задушавайте още около 10 минути, като от време на време добавяте малко от бульона на лешата. Поднесете лещата с праз, подправена с чубрица и оцет.

Рейтинг

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар