Начин на приготвяне
Изплакнете лещата, залейте я с 5 ч.ч. вода и кипнете.
Намалете силата на огъня, похлупете наполовина тенджерата и варете около 25 минути, като от време на време разбърквате с лъжица.
Добавете лимоновия сок и варете още 15 минути. С помощта на телена лъжица разбийте лещата на пюре.
Загрейте маслото. Добавете кимиона и запържете са 10 секунди.
Свалете от котлона, добавете чесъна, куркумата и червения пипер и разбъркайте добре.
Върнете обратно на огъня и запържете за още 10 секунди.
Сложете запръжката при пюрето, посолете и разбъркайте енергично.
Поднесете пюрето топло, като самостоятелно ястие или като гарнитура на задушени меса.
Индийското пюре от леща е готово.