Ezine.bg»Рецепти»Салати»Салата с леща, ориз и кълнове

Салата с леща, ориз и кълнове

MarianeMariane
Джедай
202169
Салата с леща, ориз и кълнове2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • леща - 130 г
  • зехтин - 50 мл
  • оцет - 40 мл малцов
  • кълнове - 210 г
  • ориз - 130 г дългозърнест
  • магданоз - 3 с.л. пресен
  • копър - 2 с.л. пресен
  • лимони - 2 с.л. сок
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Залейте лещата със 380 мл вода и варете на тих огън 15-20 минути, като внимавате да не я преварите.

Отцедете я от излишната течност и я прехвърлете в дълбок съд. Овкусете я с олио и малцов оцет, сол и черен пипер и охладете.

Залейте ориза с 250 мл вода и варете около 20 минути, отцедете и разбъркайте добре.

Добавете към лещата. Сложете в съда кълновете и зелените подправки, разбъркайте и поднесете.

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: