Ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Крем супа от червен фасул

Крем супа от червен фасул

Марина НордМарина Норд
Новак
1k48627
Крем супа от червен фасул2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • червен фасул - 500 г от консерва
  • целина - 3 стръка
  • олио - 2 с.л.
  • лук - 1 глава
  • сол - 1 щипка
  • люти чушки - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - 5 с.л. нарязан
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, целината и чесънът се режат на ситно. Запържват се за 5 минути в олиото. Слагат се в тенджера.

Добавя се вода така, че да покрие зеленчуците и се вари на бавен огън 12 минути под капак. Добавя се фасулът заедно със сока от консервата.

Вари се още 3 минути. Сваля се от котлона и се пасира. Добавя се сол. Сервира се, като се поръсва с магданоз и се слага малко нарязана люта чушка.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: