Качамак по италиански
21/11/2015

Снимка: ezine.bg
Добави снимка+3 точки
отMarianaДжедай1864720
- Приготвяне20 мин.
- Готвене10 мин.
- Общо30 мин.
- Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
Необходими Съставки
- царевично брашно - 450 г
- вода - 2 л
- сол - 2 ч.л.
- зехтин - 3 с.л.
Начин на приготвяне
Смесете водата с брашното в дълбок тиган с дебело дъно. Посолете и сложете на умерен огън, като бъркате от време на време. Качамакът се вари около 5 минути, докато започне да се отделя от стените на тигана.
Пригответе широка тава, изплакнете я с вода и прехвърлете сместа в нея. Разстелете го, така че да достигне дебелина 2 см. Покрийте тавата с фолио и приберете за 1 нощ в хладилник.
На следващия ден го нарежете на различни форми (по желание). Намажете формите с малко зехтин, загрейте останалия зехтин и задушете парчетата качамак за 5-6 минути.
Поднесете го топъл с гарнитура от доматен сос.подобни рецепти тук
Пригответе широка тава, изплакнете я с вода и прехвърлете сместа в нея. Разстелете го, така че да достигне дебелина 2 см. Покрийте тавата с фолио и приберете за 1 нощ в хладилник.
На следващия ден го нарежете на различни форми (по желание). Намажете формите с малко зехтин, загрейте останалия зехтин и задушете парчетата качамак за 5-6 минути.
Поднесете го топъл с гарнитура от доматен сос.подобни рецепти тук
Препоръчано по темата
Коментари (1)

6te opitam
0
0