Качамак по италиански

21/11/2015
Mariana
отMarianaДжедай1864720
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене10 мин.
  • Общо30 мин.
  • Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо3 204
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 450 г
  • вода - 2 л
  • сол - 2 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете водата с брашното в дълбок тиган с дебело дъно. Посолете и сложете на умерен огън, като бъркате от време на време. Качамакът се вари около 5 минути, докато започне да се отделя от стените на тигана.

Пригответе широка тава, изплакнете я с вода и прехвърлете сместа в нея. Разстелете го, така че да достигне дебелина 2 см. Покрийте тавата с фолио и приберете за 1 нощ в хладилник.

На следващия ден го нарежете на различни форми (по желание). Намажете формите с малко зехтин, загрейте останалия зехтин и задушете парчетата качамак за 5-6 минути.

Поднесете го топъл с гарнитура от доматен сос.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Alexndar Indjov
Alexndar Indjov
02.03.2015 16:12
6te opitam
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв