ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Качамак»Качамак по италиански

Качамак по италиански

MarianeMariane
Джедай
202128261
Качамак по италиански
21/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 450 г
  • вода - 2 л
  • сол - 2 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете водата с брашното в дълбок тиган с дебело дъно. Посолете и сложете на умерен огън, като бъркате от време на време. Качамакът се вари около 5 минути, докато започне да се отделя от стените на тигана.

Пригответе широка тава, изплакнете я с вода и прехвърлете сместа в нея. Разстелете го, така че да достигне дебелина 2 см. Покрийте тавата с фолио и приберете за 1 нощ в хладилник.

На следващия ден го нарежете на различни форми (по желание). Намажете формите с малко зехтин, загрейте останалия зехтин и задушете парчетата качамак за 5-6 минути.

Поднесете го топъл с гарнитура от доматен сос.

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: