Пържоли на фурна с топено сирене

ЕфросияЕфросия
Novice
849
1
23/09/2010
"Ако обичате крехките пържоли, тази рецепта е само за вас. Малко е калорична, но пък е много ефектна и вкусна"
Приготвяне15 мин.
Готвене70 мин.
Общо85 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо100 809
  • Преглеждания за месеца509
  • Преглеждания за седмицата11
  • Коментари5 пъти
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 1 кг пържоли от бут или други
  • топено сирене - 1 брой (250 г)
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • картофи - печени, за гарнитура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинските пържоли се запържват в сгорещена мазнина, докато леко променят цвета си. След това се подреждат в намазнена тава, леко се овкусяват със сол, черен пипер и мащерка. Около тях се подрежда нарязаното на кръгчета топено сирене.

Долива се малко вода, за да може да се получи гъст сос. Тавата се покрива с фолио за печене, а малко преди месото да е напълно готово, фолиото се сваля, за да се препекат леко пържолите.

Пържолите се сервират с гарнитура от печени картофи и салата по избор.

Рейтинг

5 7
4 5
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
кера
кера
28.01.2015 18:44
Много вкусно става пробвала съм я много пъти
2
0
иванка
иванка
18.09.2012 15:01
Вместо топено сирене,може парченца сурови чушки капия с нарязан на едри шаиби лук.
2
1
гост
гост
01.04.2012 20:56
Пърженото може да е калорично, но е вкусно :*)Стига с тия диети и "здравословно" хранене
11
2