Козуначено тесто

ЕфросияЕфросияДжедай301
01/09/2010
"Месенето на козунаци е детска ..., не не е детска игра, но не и трудно. Вижте как се прави!"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо56 206
  • Преглеждания за месеца98
  • Преглеждания за седмицата76
  • Коментари7 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се изсипва в тава, прави се кладенче по средата и в него се изсипва размитата в 2 с.л. хладка вода мая, захарта, солата и яйцата.

Брашното се размесва до получаване на тесто, което не е много меко в началото. Месенето е продължително, за да се получи гладко тесто, като от време на време се прибавя и малко мляко.

Маслото се смачква и към него се прибавя 1/3 от тестото, меси се до получаване на еднородна смес. След това на 2 пъти се прибавя и останалото тесто.

Омесеното тесто се оставя да втаса на умерена температура най-малко 4 часа преди да се употреби.

Рейтинг

5 8
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (7)

Изпрати
Ваня Георгиева
Тази рецепта наистина е объркана, няма логика с тези грамажи които са написани.
2
0
Христина
Христина
02.08.2013 18:01
Абсурдна рецепта!Колко тесто ще се получи от 250г. брашно?
6
2
Работи!
Работи!
02.08.2013 14:52
Предполагам, че е въпрос на вкус - при мен се получи много добре. Но аз по принцип не си падам по супер сладкото. Така че, дерзайте. Ако го обичате по-сладък просто увеличете захарта.
0
0