Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Резени от ананас, пържени в тесто

Резени от ананас, пържени в тесто

MarianeMariane
Джедай
202162286
Резени от ананас, пържени в тесто1 / 2
19/02/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2-4

Необходими Продукти

  • ананаси - 200 г от консерва
  • брашно - 190 г
  • захар - 2 с.л.
  • вино - 250 мл бяло
  • лимони - 1/2 ч.л. кора
  • канела - 1 щипка
  • яйца - 1 бр. жълтък
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесете брашното, виното, захарта, лимонената кора и канелата и разбъркайте добре. Оставете сместа да престои една нощ в хладилника.

Извадете тестото да се отпусне. Отделете белтъка и го разбийте на пухкав сняг, след това го прибавете внимателно към тестото. Отцедете ананасовите резени.

Оваляйте резените в брашното, топнете ги в тестената смес и пържете в загрята мазнина, като поддържате с щипка или шиш резените да не паднат на дъното на съда.

Пърженето продължава по 2 минути на страна, а готовите резени се изваждат на салфетка, за да се отцедят. По желание могат да се овалят в пудра захар и канела.

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: