Ezine.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Сиренява супа»Кремсупа с карфиол и сирене

Кремсупа с карфиол и сирене

MarianeMariane
Джедай
202169
Кремсупа с карфиол и сирене2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • карфиол - 1 средна глава
  • масло - 40 г
  • брашно - 3 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • бульон - 900 мл пилешки
  • чедър - 125 г
  • сметана - 4 с.л. пълномаслена
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начупете карфиола на розички. Сложете маслото за 30 сек. в микровълновата фурна, за да се разтопи. Смесете го с брашното, горчицата и пилешкия бульон и разбъркайте до смесването им.

Добавете розичките карфиол, сол и черен пипер на вкус, покрийте с капак (но не плътно) и гответе около 12-14 минути на пълна мощност. Трябва да разбъркате два-три пъти.

Готовата супа се пюрира в блендер или с помощта на пасатор. В нея се добавя настърганото сирене, след което се пуска за 1-2 минути на пълна мощност, за да се смесят ароматите.

Преди поднасяне се залива с лъжица сметана и се поръсва с магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: