Ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Сьомга по ориенталски

Сьомга по ориенталски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Сьомга по ориенталски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • сьомга - 4 филета по 120 г
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • бок чой - 350 г
  • олио
  • зелен лук - 8 стръка
  • джинджифил - 2.5 см корен
  • люти чушки - 1 бр. червена
  • соев сос - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете филетата сьомга на дъска и я поръсете с черен пипер. Загрейте грил тиган, добавете малко олио и наредете сьомгата.

Натиснете я леко с дървена шпатула, за да се изпече по-добре. Печете по 2-3 минути от всяка страна, махнете от огъня и дръжте сьомгата на топло място.

Смесете бок чой, нарязаните зелен лук, джинджифил и люта чушка, сипете ги в уок и гответе за 2-3 минути, колкото бак чой леко да се задуши. Добавете соевия сос, гответе още минута и сервирайте с филетата сьомга.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: