Апетитна риба в бяло вино

01/09/2010
Ефросия
отЕфросияДжедай301
"Романтика в чиния - само така бихме описали тази риба с бяло вино "
  • Приготвяне15 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо7 658
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибеното филе се измива, подсушава с кухненска хартия и се отстраняват всички кости. Слага се в тенджера заедно с бялото вино, като се нарязва преди това на едри парчета.

Прибавя се маслото. Картофите се сваряват в подсолена вода, лимонът се нарязва на парчета и накрая се прибавя към рибата. Овкусете с подправките, похлупете и оставете да се задушава 15 минути.

Рибното филе се сервира с гарнитура от сварените картофи, поръсва се с малко магданоз и леко се залива с винения сос. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 1
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар