Печена гъска с кестени и ябълки

MarianaMariana
Джедай
7
720
05/02/2015
Приготвяне40 мин.
Готвене190 мин.
Общо230 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо942
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Добре почистената гъска се овкусява със сол и черен пипер на вкус. Зелето се нарязва на ситно, чесънът се наситнява. Ябълките се обелват и нарязват на ситно.

Зеленчуците се задушават в свинската мас, заедно със свинските наденички и подправките. Когато омекнат, ги отстраняваме от котлона и ги оставяме да се охладят.

Със сместа се пълни патицата и се зашива добре. Пълнената птица се поставя в гърдите надолу върху скара или решетка в напълнена с малко вода тава.

Пече се около 3-3 1/2 часа в предварително загрята на 180 г фурна, като периодично се залива със смес от пилешки бульон и бяло вино. Час и половина след началото на печенето патицата се обръща с гърдите нагоре.

Изпечената патица се разрязва на порции и се прибира на топло. Бульонът и мазнината от печенето се разреждат с малко вода и се кипват. С лъжица се отделя мазнината. Сосът се овкусява със сол и черен пипер.

Сварените и обелени кестени се поръсват със захар и се пържат в загрятото олио до карамелизирането им. След това се поливат със соса от печенето и се задушават 5-6 минути на бавен огън.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар