Печена гъска с кестени и ябълки

MarianaMariana
Джедай
198
106
108
05/02/2015
Приготвяне40 мин.
Готвене190 мин.
Общо230 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо963
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества
Печена Гъска

Начин на приготвяне

Добре почистената гъска се овкусява със сол и черен пипер на вкус. Зелето се нарязва на ситно, чесънът се наситнява. Ябълките се обелват и нарязват на ситно.

Зеленчуците се задушават в свинската мас, заедно със свинските наденички и подправките. Когато омекнат, ги отстраняваме от котлона и ги оставяме да се охладят.

Със сместа се пълни патицата и се зашива добре. Пълнената птица се поставя в гърдите надолу върху скара или решетка в напълнена с малко вода тава.

Пече се около 3-3 1/2 часа в предварително загрята на 180 г фурна, като периодично се залива със смес от пилешки бульон и бяло вино. Час и половина след началото на печенето патицата се обръща с гърдите нагоре.

Изпечената патица се разрязва на порции и се прибира на топло. Бульонът и мазнината от печенето се разреждат с малко вода и се кипват. С лъжица се отделя мазнината. Сосът се овкусява със сол и черен пипер.

Сварените и обелени кестени се поръсват със захар и се пържат в загрятото олио до карамелизирането им. След това се поливат със соса от печенето и се задушават 5-6 минути на бавен огън.

Традиционна голяма емайлирана тава 41 см-9%
Похапвай си вкусно с:
Традиционна голяма емайлирана тава 41 см
35.00 лв.
32.00 лв.
Виж ››

Емайлираната квадратна тава е необходимост във всяка кухня. Пригответе вкусни ястия и сладкиши за цялото семейство. Квадратната тава е с незалепващо покритие, което позволява лесно почистване. Предлага се в стилен черен цвят и удобни размери.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар