Антипасти със зеленчуци и свежо сирене

17/02/2015
Mariana
отMarianaДжедай7720
  • Приготвяне10 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо35 мин.
  • Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо867
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте зеленчуците и нарежете тиквичките, патладжана, резенето и доматите на шайби с дебелина 0.5 см. Почистените скилидки чесън се разполовяват, а лукът се нарязва на тънки шайби.

1/3 от зехтина е загрява и в него се запържват нарязаните зеленчуци, като мазнината се овкусява с клонките мащерка и разполовените скилидки чесън.

Тиквичките, патладжанът и резенето се пържат по 2-3 минути на страна, а доматите - само по 30 секунди на страна. Запържените зеленчуци се подправят със сол и черен пипер на вкус.

Козето сирене се намачква с вилица, смесва се със сметаната и се овкусява със сол и челен пипер. Към тях се добавят смлените листа босилек и 2 с.л. зехтин.

От зеленчуците се оформят различни фигури, като между тях се поставя от млечната смес. Поднася се студено. [подобни рецепти тук]

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар